Data | Miejsce | Tytuł | Organizator |
6.03.2018 (wtorek) godz. 17:30 | Akademia Kulinarna Studio A Toruń, ul. Lelewela 33 | Szkoła Cukiernictwa – kurs podstawowy. Pięć cyklicznych spotkań | Akademia Kulinarna Studio A |
Szkoła Cukiernictwa – kurs podstawowy. Pięć cyklicznych spotkań
„Szkoła Cukiernictwa – kurs podstawowy” w Akademii Kulinarnej Studio A rusza od 6 marca 2018 r. Przez 5 kolejnych tygodni, we wtorki będziemy uczyć Was od podstaw o dobieraniu i przygotowywaniu surowców cukierniczych, poznacie triki i tajniki sprzętu cukierniczego. Ale przede wszystkim nauczycie się piec, smażyć i przygotowywać na wiele sposobów wyroby cukiernicze: zarówno te znane i popularne, jak i takie, którymi zaskoczycie swoich bliskich. Na zajęciach Szkoły Cukiernictwa nie zabraknie tradycyjnych wypieków i deserów, ale zetkniecie się też z nowymi trendami i technikami cukierniczymi. Nauczymy Was zdobienia wyrobów cukierniczych, to naprawdę nie jest takie trudne 🙂 Zajęcia będą prowadzone zgodnie z autorskim programem stworzonym specjalnie dla osób chcących zdobywać pierwsze szlify w cukiernictwie. Będziecie pracować w grupie maksymalnie dziesięcioosobowej.
Cena Szkoły Cukiernictwa: 1199 zł, możliwa jest płatność w dwóch ratach (wpłata drugiej raty przed trzecimi zajęciami). Pojedyncze zajęcia będą możliwe do wykupienia w miarę dostępności miejsc. Każde zajęcia trwają ok. 4 godzin. Na zakończenie Szkoły Cukiernictwa uczestnicy wszystkich pięciu spotkań otrzymają dyplom ukończenia kursu 🙂
W sprawie Szkoły Cukiernictwa prosimy o kontakt: e-mail: biuro@akademia.cooking lub tel.: 506 177 366 Serdecznie zapraszamy!
Warsztaty poprowadzi MAŁGORZATA MITRĘGA:
Właścicielka toruńskiej cukierni Pie Town, gdzie realizuje rozmaite pomysły na słodkości przekraczające swoim smakiem i wyglądem granice wyobraźni 😉 Interesuje się nowinkami w świecie jadalnych dekoracji, starając się nie tylko podążać za światowymi trendami ale również generować własny, niepowtarzalny styl. Kilka miesięcy przed otwarciem cukierni obroniła pracę magisterską na Uniwersytecie Artystycznym w Poznaniu. W trakcie studiów odnalazła pasję w przenoszeniu działalności artystycznej z galerii w sytuacje, które pozornie nie miały z nią wiele wspólnego. Dziś próbuje zaangażować sztukę do zastałego przemysłu cukierniczego.
Źródło kiwi portal.pl