Składniki (4 porcje):
- chrzan Krakus – 4 łyżki
- ogórki korniszony z czosnkiem Krakus – 8 szt.
- wołowina (np. antrykot) – 440 g
- bułka – 4 szt.
- sałata karbowana – 4 liście
- oliwa z oliwek – 3 łyżki
- szczypta soli i pieprzu
Przygotowanie:
- Wołowinę drobno posiekać nożem, dodać 1 łyżkę oliwy, doprawić solą oraz pieprzem i wyrobić.
- Z mięsa uformować kotlety wielkości bułki i zgrillować.
- Bułki przekroić na pół, wnętrze lekko posmarować pozostałą oliwą i przez chwilę ułożyć na grillu, aby bułki nabrały temperatury.
- Potem, układać kolejno: sałatę, burgera, po 1 łyżce chrzanu Krakus oraz plastry ogórków korniszonów z czosnkiem, również od Krakusa.