Przepis autorstwa https://www.instagram.com/fitprzepisyedupl_/

Przepis na jedną sporą porcję.

Składniki:

  • 150 g mielonego mięsa z indyka
  • 60 g makaronu
  • 50 g suszonych pomidorów
  • 50 g papryki
  • 30 g dowolnej sałaty
  • 100 g jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz, curry, mielona papryka

Przygotowanie:

  1. Mięso przyprawiamy i formujemy małe pulpeciki. Pieczemy w piekarniku około 15 minut, w połowie obracając.
  2. Makaron gotujemy al dante.
  3. Pomidory, paprykę i sałatę kroimy drobno.
  4. Warzywa mieszamy z makaronem i jogurtem, przyprawiamy solą i pieprzem.
  5. Na górze układamy pulpeciki.

Gotowe. Smacznego 🙂

Kliknij na wybraną ikonę poniżej aby udostępnić ten artykuł.

Avatar

Martyna Tomaszewska

Zmień czcionkę
instagram