Przepis autorstwa https://www.instagram.com/na_slono_i_na_slodko/

Składniki:

  • 500 g ziemniaków
  • 30 ml oliwy
  • 1 łyżeczka papryki czerwonej
  • 1 łyżeczka suszonego rozmarynu
  • Sól
  • Garść pietruszki

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki obrać i pokroić w łódeczki
  2. Obgotować w osolonej wodzie około 3-4 min
  3. Odcedzić wodę
  4. W miseczce wymieszać oliwę, rozmaryn i paprykę
  5. Polać ziemniaki i delikatnie wstrząsnąć garnkiem, żeby ziemniaki się wymieszały z przyprawami
  6. Ziemniaczki wykładamy na blachę i pieczemy około 20-35 min w 180 st
  7. Przed podaniem posypać pokrojoną pietruszką
Kliknij na wybraną ikonę poniżej aby udostępnić ten artykuł.

Martyna Tomaszewska

Zmień czcionkę
instagram