Przepis autorstwa https://www.instagram.com/na_slono_i_na_slodko/

Składniki:

  • 150 g mrożonych truskawek
  • 200 g serka śmietankowego
  • 2 czubate łyżki płynnego miodu lub więcej
  • 20 g żelatyny
  • 100 ml gorącej wody
  • 100 g czekolady deserowej

Przygotowanie:

  1. Czekoladę rozpuszczamy i smarujemy nią silikonowe foremki
  2. Wstawiamy do lodówki na około 20 minut
  3. W tym czasie przygotowujemy pierwszą warstwę deseru. 10 g żelatyny zalewamy 50 ml gorącej wody i odstawiamy na około 10 min
  4. Serek śmietankowy mieszamy z 1 łyżką miodu
  5. Dodajemy przestygniętą żelatynę
  6. Wszystko dobrze mieszamy i wlewamy do foremek
  7. Odstawiamy do lodówki na około godzinę
  8. Teraz robimy truskawkową warstwę. 10 g żelatyny zalewamy 50 ml gorącej wody i odstawiamy na 10 min
  9. Truskawki blendujemy, dodajemy przestygniętą żelatynę, jeszcze raz blendujemy i wlewamy do foremek
  10. Odstawiamy do zastygnięcia
  11. Jak już masa zastygnie na wierzch wylewamy resztę czekolady

Życzymy smacznego 🙂

Kliknij na wybraną ikonę poniżej aby udostępnić ten artykuł.

Martyna Tomaszewska

Zmień czcionkę
instagram