Autorem przepisu jest samozwańczy kucharz https://www.instagram.com/facet_w_kuchni_przy_kieliszku/
Z podanego przepisu wychodzą dwie duże porcje.
Składniki :
Naleśniki
- 150 g mąki pszennej
- 2 jajka
- 250 ml mleka
- szczypta soli
Farsz
- 100 g mozarella light
- 200 g pieczarek
- 20 g cebuli
- 5 g czosnku
- 10 g oliwy
- 100 g jogurtu naturalnego
- sol i pieprz
Przygotowanie:
- Składniki na ciasto mieszamy aż osiągniemy gładką konsystencję. Smażyć na suchej patelni, posmarowanej olejem kokosowym lub masłem.
- Cebulę i pieczarki podsmażamy na oliwie.
- Mozarellę trzemy na tarce lub kroimy w drobną kostkę i mieszamy z pieczarkami.
- Naleśniki smarujemy farszem i zwijamy. Podsmażamy 2-3 minuty na suchej patelni, aby mozarella się roztopiła.
- Podajemy z sosem czosnkowym (jogurt+zgnieciony czosnek+sól i pieprz)
Życzymy smacznego! 🙂