Autorem przepisu jest samozwańczy kucharz https://www.instagram.com/facet_w_kuchni_przy_kieliszku/

Z podanego przepisu wychodzą dwie duże porcje.

Składniki :

Naleśniki

  • 150 g mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 250 ml mleka
  • szczypta soli

Farsz

  • 100 g mozarella light
  • 200 g pieczarek
  • 20 g cebuli
  • 5 g czosnku
  • 10 g oliwy
  • 100 g jogurtu naturalnego
  • sol i pieprz

Przygotowanie:

  1. Składniki na ciasto mieszamy aż osiągniemy gładką konsystencję. Smażyć na suchej patelni, posmarowanej olejem kokosowym lub masłem.
  2. Cebulę i pieczarki podsmażamy na oliwie.
  3. Mozarellę trzemy na tarce lub kroimy w drobną kostkę i mieszamy z pieczarkami.
  4. Naleśniki smarujemy farszem i zwijamy. Podsmażamy 2-3 minuty na suchej patelni, aby mozarella się roztopiła.
  5. Podajemy z sosem czosnkowym (jogurt+zgnieciony czosnek+sól i pieprz)

Życzymy smacznego! 🙂

Kliknij na wybraną ikonę poniżej aby udostępnić ten artykuł.

Martyna Tomaszewska

Zmień czcionkę
instagram