Składniki:

  • 4 bułki grahamki
  • 1 łyżka oleju
  • 1/2 cebuli pokrojonej w kostkę
  • ząbek czosnku drobno posiekany
  • 1/2 czerwonej cebuli pokrojonej w kostkę
  • 100 g świeżego szpinaku
  • sól, pieprz
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • 4 jajka

Przygotowanie:

  1. Wytnij wierzch bułki i wyciągnij środek.
  2. Na patelni podsmaż cebulkę, , czosnek i czerwoną cebulę, aż do zeszklenia warzyw.
  3. Dodajemy szpinak i smażymy aż opadnie.
  4. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
  5. Farsz układamy w bułce, a następnie na wierz wbijamy jajko.
  6. Doprawiamy solą i pieprzem.
  7. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 15 minut.

Życzymy smacznego i miłego dnia 🙂

Kliknij na wybraną ikonę poniżej aby udostępnić ten artykuł.

Martyna Tomaszewska

Zmień czcionkę
instagram