Składniki:
- 4 bułki grahamki
- 1 łyżka oleju
- 1/2 cebuli pokrojonej w kostkę
- ząbek czosnku drobno posiekany
- 1/2 czerwonej cebuli pokrojonej w kostkę
- 100 g świeżego szpinaku
- sól, pieprz
- szczypta gałki muszkatołowej
- 4 jajka
Przygotowanie:
- Wytnij wierzch bułki i wyciągnij środek.
- Na patelni podsmaż cebulkę, , czosnek i czerwoną cebulę, aż do zeszklenia warzyw.
- Dodajemy szpinak i smażymy aż opadnie.
- Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
- Farsz układamy w bułce, a następnie na wierz wbijamy jajko.
- Doprawiamy solą i pieprzem.
- Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 15 minut.
Życzymy smacznego i miłego dnia 🙂