Przepis autorstwa https://www.instagram.com/fitprzepisyedupl_/
Składniki:
Spód
- 100 g daktyli
- 150 g płatków owsianych
- 20 g kakao
- 50 g oleju kokosowego
Masa
- 200 g skyr naturalny
- 100 g chudego twarogu
- 30 g miodu
- 50 g dowolnych owoców
- 7 g żelatyny
Galaretka
- 75 g galaretki niesłodzonej
- owoce do dekoracji
Przygotowanie:
Spód
- Wszystkie produkty blendujemy razem.
- Wyrabiamy ciasto i oblepiamy nią foremkę na tartę.
- Wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny.
Masa
- Skyr, twaróg, miód i żelatynę mieszamy.
- Na spodzie układamy owoce i zalewamy masą.
- Odkładamy do lodówki na 2 godziny aż stężeje.
Galaretka
- Galaretkę robimy według przepisu na opakowaniu.
- Czekamy aż przestygnie i wylewamy na tartę.
- Układamy owoce i wkładamy do lodówki aż zastygnie.
Gotowe! Smacznego 🙂