Większość z Was na pewno dobrze zna smak pesto. Tradycyjnie, to pyszne danie wykonywane jest ze świeżych liści bazylii.

Dziś zaprezentujemy Wam jednak zupełnie inny przepis na pesto. Do jego wykonania użyjemy… liści rzodkiewki.

Liście rzodkiewki to ta część tego warzywa, która zazwyczaj ląduje w koszu. Niepotrzebnie! Możemy je bowiem wykorzystać do stworzenia pysznego, lekko pikantnego pesto.

Oto przepis: 

Bardziej pikantne niż pesto z liści bazylii, pesto z liści rzodkiewki to wspaniały sposób na pyszne i szybkie danie.

Możecie rozprowadzić je na makaronie, na krakersach lub na kanapkach z serem mozzarellą.

Smacznego!

Kliknij na wybraną ikonę poniżej aby udostępnić ten artykuł.

Redaktor Senior24h.pl Redaktor Senior24h.pl

Zmień czcionkę
instagram