Składniki:
- 3 jajka
- 4 plasterki szynki
- 4 plasterki żółtego sera
- 1/2 główki cebuli
- 1/2 papryki
- 2 pieczarki
- szczypiorek
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- sól i pieprz
Przygotowanie:
- Warzywa przygotować, obrać, umyć i pokroić w kostkę.
- Ser i szynka – pokroić w kostkę.
- Foremki na babeczki wysmarować dokładnie oliwą z oliwek, po czym dodawać do każdej cebulę, paprykę, pieczarki, szynkę i ser.
- W osobnym naczyniu roztrzepać widelcem jajko, dodaj sól i pieprz.
- Masę jajeczną przelać do foremek do 1/2 wysokości.
- Babeczki wstawić do piekarnika na 180 stopni i piec przez 10 minut.
- Babeczki po upieczeniu udekorować szczypiorkiem. Można podawać z ulubionym sosem.
Kliknij na wybraną ikonę poniżej aby udostępnić ten artykuł.