Składniki:

  • 3 jajka
  • 4 plasterki szynki
  • 4 plasterki żółtego sera
  • 1/2 główki cebuli
  • 1/2 papryki
  • 2 pieczarki
  • szczypiorek
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

  1. Warzywa przygotować, obrać, umyć i pokroić w kostkę.
  2. Ser i szynka – pokroić w kostkę.
  3. Foremki na babeczki wysmarować dokładnie oliwą z oliwek, po czym dodawać do każdej cebulę, paprykę, pieczarki, szynkę i ser.
  4. W osobnym naczyniu roztrzepać widelcem jajko, dodaj sól i pieprz.
  5. Masę jajeczną przelać do foremek do 1/2 wysokości.
  6. Babeczki wstawić do piekarnika na 180 stopni i piec przez 10 minut.
  7. Babeczki po upieczeniu udekorować szczypiorkiem. Można podawać z ulubionym sosem.
Kliknij na wybraną ikonę poniżej aby udostępnić ten artykuł.

Avatar

Martyna Tomaszewska

Zmień czcionkę
instagram