Przyroda nieustannie zaprasza nas do suto nakrytego stołu, dostarczając wszystkiego, co potrzebne do życia i zdrowia.

W naszym nowym cyklu zatytułowanym Dania z Natury, będziemy prezentować wyjątkowe potrawy.

To niezwykłe, że z tych dziko rosnących i zdziczałych roślin, z ich korzeni, kłączy, naci, liści, owoców i kwiatów, można przyrządzać tak wspaniałe dania.

Przepis na zupę z owoców dzikiej róży i jabłek:

Składniki:

300 g suszonych owoców dzikiej róży

4 jabłka

40 g cukru

cynamon

biszkopty

1 łyżeczka mąki ziemniaczanej

Wykonanie:

Ugotuj w 1 l wody suszone owoce dzikiej róży z cukrem i odstaw. Przecedź, włóż obrane i pokrojone jabłka i cynamon. Gotuj przez chwilę. Zupę zagęść mąką ziemniaczaną rozrobioną z wodą i zagotuj. Podawaj na ciepło z biszkoptami.

Smacznego!

Kliknij na wybraną ikonę poniżej aby udostępnić ten artykuł.

Redaktor Senior24h.pl Redaktor Senior24h.pl

Zmień czcionkę
instagram