Przyroda nieustannie zaprasza nas do suto nakrytego stołu, dostarczając wszystkiego, co potrzebne do życia i zdrowia.
W naszym nowym cyklu zatytułowanym Dania z Natury, będziemy prezentować wyjątkowe potrawy.
To niezwykłe, że z tych dziko rosnących i zdziczałych roślin, z ich korzeni, kłączy, naci, liści, owoców i kwiatów, można przyrządzać tak wspaniałe dania.
Przepis na zupę z owoców dzikiej róży i jabłek:
Składniki:
300 g suszonych owoców dzikiej róży
4 jabłka
40 g cukru
cynamon
biszkopty
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
Wykonanie:
Ugotuj w 1 l wody suszone owoce dzikiej róży z cukrem i odstaw. Przecedź, włóż obrane i pokrojone jabłka i cynamon. Gotuj przez chwilę. Zupę zagęść mąką ziemniaczaną rozrobioną z wodą i zagotuj. Podawaj na ciepło z biszkoptami.
Smacznego!