Przyroda jest dla nas niezwykle hojna i nieustannie zaprasza nas do nakrytego stołu dostarczając wszystkiego, co potrzebne do życia i zdrowia.

W naszym nowym cyklu zatytułowanym Dania z Natury, będziemy prezentować wyjątkowe potrawy. To niezwykłe, że z tych dziko rosnących i zdziczałych roślin, z ich korzeni, kłączy, naci, liści, owoców i kwiatów, można przyrządzać tak wspaniałe dania.

Zupa z chmielu

Składniki:

1 l wywaru

garść niezdrewniałych pędów chmielu

1 duża cebula

masło

1 bułka

200 g mrożonego groszku

sól

pieprz

szczypta kari

Wykonanie:

Pokrój cebulę w talarki i zrumień ją na maśle, po czym zalej wywarem. Następnie dodaj groszek i pędy chmielu pokrojone w kawałki o długości 3 cm. Gotuj przez 15 minut, dodaj przyprawy. Zupę można podawać z grzankami z bułki, zrumienionymi na maśle.

Smacznego!

Kliknij na wybraną ikonę poniżej aby udostępnić ten artykuł.

Redaktor Senior24h.pl Redaktor Senior24h.pl

Zmień czcionkę
instagram