Przyroda jest dla nas niezwykle hojna i nieustannie zaprasza nas do nakrytego stołu dostarczając wszystkiego, co potrzebne do życia i zdrowia.
W naszym nowym cyklu zatytułowanym Dania z Natury, będziemy prezentować wyjątkowe potrawy. To niezwykłe, że z tych dziko rosnących i zdziczałych roślin, z ich korzeni, kłączy, naci, liści, owoców i kwiatów, można przyrządzać tak wspaniałe dania.
Wiejski omlet z bluszczykiem
Składniki:
4 ugotowane ziemniaki
100 g bekonu
1 cebula
4 jaja
garść bluszczyku
sól
pieprz
Przygotowanie:
Stopić na patelni słoninę i obsmażyć na niej z obu stron plasterki cebuli i ziemniaków. Jajka rozmącić z posiekanym bluszczykiem, dodać sól, pieprz i wlać na ziemniaki z cebulą i słoniną. Omlet wyłożyć na talerz.
Smacznego!