Przyroda nieustannie zaprasza nas do suto nakrytego stołu dostarczając wszystkiego, co potrzebne do życia i zdrowia.
W naszym nowym cyklu zatytułowanym Dania z Natury, będziemy prezentować wyjątkowe potrawy. To niezwykłe, że z tych dziko rosnących i zdziczałych roślin, z ich korzeni, kłączy, naci, liści, owoców i kwiatów, można przyrządzać tak wspaniałe dania.
Oto przepis na mizerię z miętą:
Składniki:
1 duży ogórek sałatkowy
1-2 pojemniki jogurtu naturalnego
3 ząbki czosnku
1 łyżka posiekanych listków mięty
siekane orzechy
cukier
ocet
sól
pieprz
Sposób wykonania:
Umyj ogórka i pokrój go w kostkę lub w plasterki. Jogurt wymieszaj z utartym czosnkiem, dodaj przyprawy i wymieszaj z miętą. Ogórek polej zalewą i posyp orzechami.
Smacznego!