Przyroda nieustannie zaprasza nas do suto nakrytego stołu, dostarczając wszystkiego, co potrzebne do życia i zdrowia.

W naszym nowym cyklu zatytułowanym Dania z Natury, będziemy prezentować wyjątkowe potrawy.

To niezwykłe, że z tych dziko rosnących i zdziczałych roślin, z ich korzeni, kłączy, naci, liści, owoców i kwiatów, można przyrządzać tak wspaniałe dania.

Przepis na kompot borówkowy:

Składniki:

1 kg borówek

200 g cukru

skórka z połowy cytryny

kawałek cynamonu

1 i 1/2 szklanki wody

Wykonanie:

Wodę zagotować z cukrem, cynamonem i startą skórką cytrynową. Wsypać borówki i zagotować aż będą miękkie. Kompot wlać do małych słoików i zamknąć je. Nie pasteryzować.

Smacznego!

Kliknij na wybraną ikonę poniżej aby udostępnić ten artykuł.

Redaktor Senior24h.pl Redaktor Senior24h.pl

Zmień czcionkę
instagram