Przyroda nieustannie zaprasza nas do suto nakrytego stołu, dostarczając wszystkiego, co potrzebne do życia i zdrowia.

W naszym nowym cyklu zatytułowanym Dania z Natury, będziemy prezentować wyjątkowe potrawy.

To niezwykłe, że z tych dziko rosnących i zdziczałych roślin, z ich korzeni, kłączy, naci, liści, owoców i kwiatów, można przyrządzać tak wspaniałe dania.

Przepis na „kiełbaski” kasztanowe:

Składniki:

1 kg kasztanów

1/2 litra mleka

250 g cukru

1 laseczka wanilii

1 łyżka rumu

Sposób przygotowania: 

Kasztany ugotować w wodzie do miękkości, obrać i dokładnie zemleć. Wymieszać z cukrem, dodać wanilię, zalać mlekiem i gotować aż do zgęstnienia. Wyjąć wanilię. Z wystudzonej masy uformować niewielkie kiełbaski, obtoczyć je w czekoladzie lub kakao i podawać przybrane bitą śmietaną.

Smacznego!

Kliknij na wybraną ikonę poniżej aby udostępnić ten artykuł.

Redaktor Senior24h.pl Redaktor Senior24h.pl

Zmień czcionkę
instagram