Przyroda nieustannie zaprasza nas do suto nakrytego stołu dostarczając wszystkiego, co potrzebne do życia i zdrowia.

W naszym nowym cyklu zatytułowanym Dania z Natury, będziemy prezentować wyjątkowe potrawy. To niezwykłe, że z tych dziko rosnących i zdziczałych roślin, z ich korzeni, kłączy, naci, liści, owoców i kwiatów, można przyrządzać tak wspaniałe dania.

Przepis na keczup z czarnej porzeczki:

Składniki:

1 kg czarnej porzeczki

500 g cukru

1/8 l octu winnego

1/2 łyżki cynamonu

1 łyżeczka zmielonych goździków

1/2 łyżeczki pieprzu

1/2 łyżeczki soli

1/2 łyżeczki utartej skórki cytrynowej

Przygotowanie:

Oczyszczone owoce czarnej porzeczki gotuj ok. 20 minut wraz z pozostałymi składnikami w naczyniu ze szkła żaroodpornego lub w emaliowanym garnku, ciągle mieszając. Gorącą, gęstą masę wlać do słoiczków i zamknąć. Podawać do dań mięsnych.

Smacznego!

Kliknij na wybraną ikonę poniżej aby udostępnić ten artykuł.

Redaktor Senior24h.pl Redaktor Senior24h.pl

Zmień czcionkę
instagram