Przyroda nieustannie zaprasza nas do suto nakrytego stołu, dostarczając wszystkiego, co potrzebne do życia i zdrowia.
W naszym nowym cyklu zatytułowanym Dania z Natury, będziemy prezentować wyjątkowe potrawy.
To niezwykłe, że z tych dziko rosnących i zdziczałych roślin, z ich korzeni, kłączy, naci, liści, owoców i kwiatów, można przyrządzać tak wspaniałe dania.
Przepis na herbatniki z poziomkami:
Składniki:
400 g poziomek
250 g okrągłych herbatników
dżem poziomkowy
0,2 l bitej śmietany
50 g migdałów
cukier
1 łyżka likieru owocowego
Wykonanie:
Herbatniki zlepić po dwa dżemem. Na górze utworzyć okrąg z bitej śmietany posłodzonej cukrem. Środek napełnić poziomkami, skropić likierem i posypać posiekanymi migdałami.
Smacznego!