Przyroda nieustannie zaprasza nas do suto nakrytego stołu, dostarczając wszystkiego, co potrzebne do życia i zdrowia.

W naszym nowym cyklu zatytułowanym Dania z Natury, będziemy prezentować wyjątkowe potrawy.

To niezwykłe, że z tych dziko rosnących i zdziczałych roślin, z ich korzeni, kłączy, naci, liści, owoców i kwiatów, można przyrządzać tak wspaniałe dania.

Przepis na herbatniki z poziomkami:

Składniki:

400 g poziomek

250 g okrągłych herbatników

dżem poziomkowy

0,2 l bitej śmietany

50 g migdałów

cukier

1 łyżka likieru owocowego

Wykonanie:

Herbatniki zlepić po dwa dżemem. Na górze utworzyć okrąg z bitej śmietany posłodzonej cukrem. Środek napełnić poziomkami, skropić likierem i posypać posiekanymi migdałami.

Smacznego!

Kliknij na wybraną ikonę poniżej aby udostępnić ten artykuł.

Redaktor Senior24h.pl Redaktor Senior24h.pl

Zmień czcionkę
instagram