Data | Miejsce | Tytuł | Organizator |
7.03.2018 (środa) godz. 17:30 | Akademia Kulinarna Studio AToruń, ul. Lelewela 33 | Classica Italiana – warsztaty kulinarne | Akademia Kulinarna Studio A Toruń |
Przed nami kolejne spotkanie z kuchnią włoską. Tym razem zapraszamy na warsztaty kulinarne do naszej Akademii, gdzie nauczycie się przygotowywać flagowe dania, którymi Włochy podbiły cały świat. Na zajęciach samodzielnie przygotujecie: pachnącą bazylią sałatkę caprese pochodząca z Kampanii, sycylijską zuppa di pesce pełną owoców morza. Nauczycie się robić klasyczne spaghetti carbonara oraz kremowe risotto alla milanese. Warsztaty zwieńczymy wspólnie przygotowanym tiramisu. Co Wy na to? 🙂
Zapisy już trwają na stronie: akademia.cooking/shop
Data: 7 marca 2018 r. (środa), godzina: 17:30
Czas trwania: ok. 4 godzin
Cena: 229 zł
Warsztaty poprowadzi PATRYK MŁYNARCZYK:
Szef Kuchni w restauracji Dolce Vita w Bydgoszczy. Miłośnik kuchni włoskiej i polskiej. Swoje doświadczenie zdobywał u boku szefów kuchni z Italii w renomowanych restauracjach: „PerMare” w 5* Marine Hotel w Kołobrzegu i „Mare e Monti” w 4* Grand Nosalowy Dwór w Zakopanem. Specjalizuje się w kuchni molekularnej, której uczył się od prekursora tej sztuki w Polsce Jean Bos’a. Poznanie kuchni molekularnej pozwoliło mu na poszerzenie swojej wiedzy na temat technik gotowania i sposobów przygotowywania dań. Gotowanie jest jego pasją a motto, które towarzyszy mu w pracy to: Cooking is Fun 🙂
Źródło kiwi portal.pl