Prosty przepis na szybkie bezglutenowe danie idealne na obiad lub wczesną kolację. Danie kusi bazyliowym aromatem, żywymi kolorami i apetycznym wyglądem. Będzie smakowało nie tylko miłośnikom bezglutenowych przysmaków, czy osobom na bezglutenowej diecie. Z pewnością podbije podniebienia fanom tradycyjnej kuchni i klasycznych dań.

Składniki dla 3  osób

10 pomidorków koktajlowych

1 cebula

Parmezan do starcia

Mały słoiczek kaparów

3 łyżki oliwy z oliwek

5 łyżek zielonego pesto

500 g makaronu bezglutenowego 3 Pauly Fusilli Teff

Na rozgrzanej oliwie podsmażyć do delikatnego zarumienienia pokrojoną drobno cebulę, odstawić, dodać do niej odrobinę soli, świeżo mielonego pieprzu, pokrojone na pół pomidorki koktajlowe, kapary i delikatnie wymieszać. Makaron ugotować zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, odcedzić i dokładnie wymieszać z pesto. Połączyć ze sobą makaron z pesto oraz cebulkę z dodatkami i znowu delikatnie wymieszać. Danie opruszyć na talerzu tartym parmezanem, ozdobić listkami albo inaczej według własnego uznania. Gotowe ! smacznego !

Więcej o bezglutenowych przysmakach na 3pauly.de

Kliknij na wybraną ikonę poniżej aby udostępnić ten artykuł.

Redaktor Senior24h.pl Redaktor Senior24h.pl

Zmień czcionkę
instagram